-Under construction- Stichting Prisma Almere ontwikkelt op dit moment en nieuwe website. Het kan zijn dat sommige informatie verouderd is. Excuses voor het ongemak.

Bij veel mensen liggen mobieltjes, cartridges en kabels in huis te verstoffen. Zonde, want voor de dieren bij Stichting AAP hebben ze heel veel waarde! De stichting kan deze spullen namelijk laten recyclen en de opbrengst daarvan gaat rechtstreeks naar de opvang en verzorging van de dieren. Om zoveel mogelijk mobieltjes, cartridges en kabels in te zamelen, start AAP een speciale inzamelactie voor scholen. Basisschool De Optimist in Almere is de eerste school in Nederland die meedoet.

Inzamelingsactie start op basisschool De Optimist
De leerlingen van de basisschool De Optimist in Almere zijn vandaag, 15 november van start gegaan met het verzamelen van mobieltjes, cartridges én kabels voor de dieren van AAP. David van Gennep, directeur van Stichting AAP: ““Wat een feest vanochtend bij de De Optimist! We werden verwelkomt met een prachtig zelfgeschreven lied over AAP en duurzaamheid. Ook hadden de kinderen de eerste kabels, cartridges en mobieltjes al mee om in de inzamelbox te stoppen. Als alle leerlingen van basisscholen voor AAP zo enthousiast gaan inzamelen, kunnen we heel veel dieren een beter leven geven! Dieren zoals chimpansee Marria, die 13 jaar in een mensengezin leefde. Zij moest helemaal opnieuw leren hoe het is om aap te zijn.” Stichting AAP krijgt veel vragen van kinderen die iets voor de dieren willen doen. “Door kabels, telefoontjes en cartridges in te zamelen, kunnen de kinderen echt meehelpen. Zonder dat ze daarvoor hun spaarvarkens aan hoeven te spreken! Bovendien sparen we zo ook het milieu, doordat we spullen recyclen die anders vaak weggegooid worden.”

Superjuffie doet mee!
Ook kinderboekenschrijfster Janneke Schotveld, auteur van de populaire kinderboekenreeks Superjuffie, was bij de kick off aanwezig: “Superjuffie is superblij met Stichting AAP! Stichting AAP geeft gevangen, verwaarloosde apen en andere exotische zoogdieren weer een beter bestaan. Bovendien zet Stichting AAP zich in voor betere bescherming van dieren, zodat steeds minder dieren in nare situaties belanden.”

Heel Nederland een opgeruimd huis
David van Gennep: “Het zou fantastisch zijn als alle leerlingen van basisscholen inzamelen voor onze dieren. Heel Nederland een opgeruimd huis, betekent namelijk voor dieren zoals chimpansee Marria een nieuw thuis! Daarnaast sparen we door het inzamelen ook het milieu, omdat materialen worden hergebruikt of op verantwoorde wijze worden gerecycled.”

Chimpansee Marria
Chimpansee Marria werd begin dit jaar door AAP opgehaald uit Portugal, waar zij dertien jaar bij mensen in huis leefde. Marria is in Nederland bekend geworden door haar eigen vlogs op www.aap.nl/vlog en heeft onlangs voor het eerst kennisgemaakt met een soortgenoot.

‘Met iets kleins kunnen wij een groot verschil maken’
De Optimist draagt dit initiatief van Stichting AAP een warm hart toe. Miranda van der Kamp en Paula van Kuijk, directie van De Optimist: “Met iets kleins, zoals het inzamelen van kabels, mobieltjes en cartridges kunnen wij een groot verschil maken voor de dieren van Stichting AAP èn het milieu. Het past bij onze visie op duurzaamheid en het verantwoordelijk zijn voor elkaar en de wereld. Wij vinden het geweldig dat De Optimist de locatie is voor de aftrap van dit project. Aan deze inzamelingsactie kunnen alle kinderen uit Nederland meedoen!”
Op www.aap.nl/inzamelenvooraap kunnen leerkrachten hun klas aanmelden om mee te doen.

Stichting AAP
AAP zet zich in voor een betere toekomst voor exotische zoogdieren, zoals apen, wasberen en leeuwen. Helaas bevinden veel dieren zich nog in benarde situaties. Ze worden illegaal verhandeld, als huisdier gehouden of misbruikt in toerisme en entertainment. Stichting AAP vangt de dieren die dringend hulp nodig hebben op zodat ze op adem kunnen komen. Een gespecialiseerd team helpt ze gezond te worden en weer ‘dier’ te zijn, waarna een goed thuis voor ze wordt gezocht. Ook pakt AAP het probleem bij de wortels aan, door voorlichting te geven en te pleiten voor betere wetgeving in heel Europa. Door kennis te delen en samen te werken met overheden en collega-organisaties, vergroot de stichting haar impact. Dweilen met de kraan dicht, noemt AAP dat!

Stichting AAP werkt voor het hergebruik en recycling van de ingezamelde materialen samen met EEKO in Deventer en KRT in Oud Gastel. Vanaf nu zamelt AAP ook kabels in. De kabels die AAP inzamelt zijn elektriciteitssnoeren, tv-kabels, audiokabels en HDMI-kabels.