-Under construction- Stichting Prisma Almere ontwikkelt op dit moment en nieuwe website. Het kan zijn dat sommige informatie verouderd is. Excuses voor het ongemak.

Vanaf 1 augustus 2018 is de eerste ecologische basisschool van Nederland een feit.
Stichting Prisma Almere start deze ecologische school De Verwondering in de wijk Nobelhorst in Almere Hout. Vanuit een tijdelijke locatie wordt onderwijs gegeven tot het definitieve gebouw in 2020 is gerealiseerd. 

Over De Verwondering
Onze kinderen komen voor een sterk veranderende wereld te staan. Duurzaam onderwijs op een ecologische school gaat over het begrijpen van oorzaken en het werken aan oplossingen. Op
De Verwondering werken de kinderen aan een eigen kijk op zichzelf, relaties met de ander en met de wereld én aan vraagstukken die er toe doen. Hierdoor zijn ze eigenaar van het eigen leren.

‘Wij zijn Miranda van der Kamp en Paula van Kuijk. Vanaf augustus 2018 starten wij de ecologische school in Almere Hout. Vanuit onze kernwaarde ‘optimisme’ geloven wij in goed onderwijs voor ieder kind, in samenwerking met ouders én de omgeving. Wij zijn enthousiast, gedreven en denken in oplossingen’

Ecologische school
Op ecologische basisschool De Verwondering leren kinderen, door onderwijs, techniek, beleving en onderzoek naar de omgeving, dat alles met elkaar samenhangt. Dat nodigt ook uit tot veranderend gedrag. Respectvol omgaan met je omgeving betekent ook bewust en respectvol omgaan met elkaar.

Bewonersupdate Nobelhorst 13 februari a.s.
De directie van De Verwondering is aanwezig op de bewonersupdate, georganiseerd door gemeente Almere, voor huidige en toekomstige bewoners van Nobelhorst. Geïnteresseerden kunnen vragen stellen en in gesprek gaan. Bewonersupdate: 13 februari 2018 van 20.00 – 22.00 uur (locatie: Sterrenschool Het Universum).

Informatie en aanmelden
Kinderen kunnen vanaf nu worden aangemeld voor het nieuwe schooljaar 2018-2019. Geïnteresseerde ouders kunnen via directie@verwondering-almere.nl contact opnemen. Meer informatie: www.verwondering-almere.nl