-Under construction- Stichting Prisma Almere ontwikkelt op dit moment en nieuwe website. Het kan zijn dat sommige informatie verouderd is. Excuses voor het ongemak.

Op 15 november 2018 is de eerste hand gelegd aan een Tiny Forest, de Bostimist, op het schoolplein van De Optimist. De Optimist is hiermee de eerste basisschool in Almere die mag gaan genieten van een minibos en buitenlokaal op het schoolplein. De Optimist heeft hiervoor een plan ingediend bij de gemeente en IVN Natuureducatie, initiatiefnemer van het Tiny Forest, met als positief resultaat dat het plan ook werkelijkheid wordt. Wethouder Jan Hoek kwam de start van de Bostimist feestelijk openen op 15 november a.s. en heeft de eerste boom geplant. Vervolgens gingen de kinderen aan de slag en om hun eigen boom te planten.

Een Tiny Forest?
Een Tiny Forest is een klein inheems bos, ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen, van jong tot oud. De leerlingen van De Optimist gaan als Tiny Forest Rangers het bos beheren en leiden straks ook geïnteresseerden rond, met hulp van IVN en buurtgenoten.

Hierbij links naar de artikelen die zijn geplaatst door de media:
Volkskrant: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/door-een-minibos-op-het-schoolplein-komen-stadskinderen-meer-in-contact-met-de-natuur~b998b03c/
Almere Deze Week: http://www.almeredezeweek.nl/widgets/2164-nieuws/nieuws/1484839-tiny-forest-op-schoolplein-de-optimist
Omroep Flevoland: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/154100/almere-kinderen-leggen-tiny-forest-aan-in-poort