-Under construction- Stichting Prisma Almere ontwikkelt op dit moment en nieuwe website. Het kan zijn dat sommige informatie verouderd is. Excuses voor het ongemak.

De basisscholen De Omnibus en De Optimist, beide onderdeel van Stichting Prisma Almere, zijn sinds deze week voorzien van zonnepanelen. Dit zijn de eerste basisscholen in Almere waarin wordt geïnvesteerd in zonnepanelen. Met een fijne samenwerking met Gemeente Almere en het bedrijf Almetra BV zijn de zonnepanelen aangebracht op de daken in het kader van het project ‘Almere geeft energie’.

‘Duurzaamheid staat hoog bij ons in het vaandel’, aldus Meindert Eijgenstein (Bestuurder Stichting Prisma Almere). ‘Onlangs hebben we ook het contract ‘Duurzaam afval ’ ondertekend. Maar we wilden meer doen. Toen de gemeente met ons in gesprek ging over de mogelijkheid van het plaatsen van zonnepanelen in het kader van het project ‘Almere geeft energie’ waren we gelijk enthousiast. Ik ben dan ook oprecht trots dat wij op deze manier investeren in het milieu. Ook sluit dit mooi aan bij de visie van de gemeente: Almere streeft er naar om in 2022 zoveel mogelijk een energieneutrale stad te zijn. Dit houdt in dat de verbruikte energie in Almere afkomstig is van niet-fossiele ofwel onuitputtelijke, hernieuwbare energiebronnen. Een energieneutrale stad bereiken we samen!’

Per school wordt er vanaf nu door Stichting Prisma Almere verder bekeken of het plaatsen van zonnepanelen mogelijk is. Op sommige scholen zijn er al eerder zonnepanelen aangebracht omdat het gaat om een ‘brede school’ of ‘Integraal Kinder centrum’ (IKC) waarbij het initiatief bij de gemeente lag om de zonnepanelen te plaatsen.

Op de foto staan v.l.n.r. op het dak van De Optimist:
Bob Kooijman, Michael Wind (TechnoMen BV namens Almetra BV ), Anko Kuyt (Gemeente Almere),
Miranda van der Kamp, Paula van Kuijk en Ali van Es (Stichting Prisma Almere)